Begeleiding bij certificering

Collectieve certificering en multisite certificering

Certificering die werkt!

Collectieve certificering

Het kan voordelig zijn om als groep te certificeren. Wij spreken in dat geval over collectieve certificering. Wat op gebied van kwaliteitsmanagement gezamenlijk georganiseerd kan worden, wordt gezamenlijk uitgevoerd, maar iedere deelnemer behaalt zijn eigen certificaat.

Ook collectieve certificering kan tijdsbesparing bij externe audits en in het onderhoud van het kwaliteitsmanagementsysteem opleveren. Een ander voordeel van ieder een eigen certificaat is, dat u niet afhankelijk bent van de inzet en prestaties van andere deelnemers.

Door de jarenlange ervaring van Limpens en Partners bij het opzetten van collectieve certificeringen, kunnen we u ook goed begeleiden bij het opzetten van uw collectieve certificering.

Openbare Apotheken

Voor Openbare Apotheken bieden we de mogelijkheid om deel te nemen aan één van de collectieve certificeringen van Limpens en Partners:

Zelfstandige apotheken

Stichting Certificering Openbare Apotheken (SCOA) ontzorgt en ondersteunt zelfstandige apotheken bij hun certificering. SCOA is ontwikkeld voor apotheken, die niet via een keten of groothandel willen of kunnen certificeren, maar wel ondersteund willen worden bij hun HKZ-certificering.

Pluriplus Apotheken

Stichting Kwaliteit Apotheken Pluriplus (SKAP) ontzorgt en ondersteunt apotheken aangesloten bij Pluriplus/PACT bij hun certificering.

Alphega Apotheken

Limpens en Partners ontzorgt en ondersteunt Alphega Apotheken door collectieve certificering.

Waarom collectieve certificering voor openbare apotheken?

Bij deelname aan collectieve certificering neemt Limpens en Partners u de coördinatie van alle werkzaamheden op het gebied van kwaliteitsmanagement uit handen:

  • Als deelnemende apotheek maakt u gebruik van een gezamenlijk kwaliteitshandboek in Q-link dat door ons actueel gehouden wordt en dat u lokaal kunt aanvullen met eigen instructies en formulieren.
  • De uitvoering van de verschillende verbeterinstrumenten (zoals prestatie-indicatoren en risicoanalyses) wordt door ons gepland, voorbereid en bewaakt.
  • We plannen jaarlijks interne audits die deelnemers bij elkaar uitvoeren op basis van gestandaardiseerde vragenlijsten.
  • Formats en centrale analyses worden door ons aangeleverd.

Geïnteresseerd in deelname of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Multisite certificering

Als uw organisatie meerdere vestigingen heeft, kan een multisite certificering interessant zijn. Bij multisite certificering is het niet nodig om jaarlijks alle vestigingen te laten toetsen. Dit bespaart tijd en kosten. Bijkomend voordeel is dat de verschillende vestigingen van de audits van anderen kunnen leren. Niet elke organisatie komt in aanmerking voor een multisite certificering.  De belangrijkste regels voor multisite certificering zijn als volgt:

  • De verschillende vestigingen hebben dezelfde eigenaar.
  • Alle vestigingen hanteren hetzelfde kwaliteitsmanagementsysteem.
  • Het kwaliteitsmanagementsysteem wordt centraal georganiseerd.

Limpens en Partners heeft ervaring met het opzetten van multisite certificering en begeleidt u graag.
Heeft u interesse in multisite certificering of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.